Quinzena exposició: Recordant en Santiago

Obres d’en Santiago Roqueta i Matias

Exposició del 29 de gener al 14 de març 2015



 












Dies de portes obertes
Dijous      29 de gener        de 18 a 21 h.
Dissabte  14 de febrer         d’11 a 14 h.
Dijous      26 de febrer       de 18 a 21 h.
Dissabte  14 de març          d’11 a 14 h.

Qualsevol altre dia visites a hores concertades,
escriu a artacasameva@gmail.com o truca al 677 399 291


Perquè cap dels originals no és a la venda i perquè tothom pugui tenir un record d'en Santiago, hem fet una edició facsímil d'alguns dels seus dibuixos, a preu popular de 15 i 25 euros.

Aquesta barra de pa o aquesta gamba, te les menjaries… semblen tan cruixents i reals … és a dir, estàn tan ben dibuixades… massa ben pintades, com va dir la nena petita. En Santiago era un gran dibuixant, cercava una humil perfecció assumint tota la dificultat del dibuix en la nuesa i la dignitat de l’objecte, aïllant-el sovint de tot context. Però també era un gran pintor de paisatges naturals o urbans i d’elements arquitectònics. En aquest espai d’artAcasa (que ell mateix va crear a partir d’una vella pensió de deu habitacions) us invitem a gaudir de la seva obra. MS






Tria de dibuixos

Víctima de professions no massa abocades a la pràctica professional del dibuix- sóc arquitecte i catedràtic de dibuix a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona-, la meva activitat pictòrica es produeix de forma molt esporàdica, sense la continuïtat necessària per a consolidar una obra personal tancada i ferma.

Dibuixo a estones, però parlo de i ensenyo coses relacionades amb el dibuix, contínuament. El tinc tant proper que no el necessito d’una manera habitual, com a motiu personal, fins que, de tant en tant, hi torno a caure, com un accident inevitable.

O com la sedimentació involuntària que s’està produint constantment, com un deixeble meu que fos de mi mateix, perdut al bell mig de l’aula i a qui el mestre gairebé mai no li fa cas, gelós dels altres deixebles als qui tracta millor que a mi.

Per aquesta ocasió, el meu mestre no m’ha permès de fer una obra específica. M’ha dit que encara no n’estava preparat (als 53 anys!) i m’ha triat uns quants dibuixos que, diu ell, són els que menys malament reflecteixen el que Ell vol ensenyar.

Santiago Roqueta



CV Santiago Roqueta
Textos:
Lliçons de Dibuix - Santiago Roqueta
Tria de dibuixos - Santiago Roqueta
Parlem massa - Pilar Cos